Searching for culinary perfection, one recipe at the time

joi, octombrie 17, 2013

Chesapeake Bay Soft-shell Crab "Sandwich"


Din ciclul "Pregătite acum 5 luni și uitate printr-un colt de harddisk", va prezint preparatul asta pe care multi îl asociază la gust cu esența marii.

Este dulce și putin sărat în același timp, crocant în exterior și foarte fraged în interior.

O data pe an, undeva prin mai, anumite specii de crab își pierd platoșa. Pentru o perioada scurta de timp sint acoperiți cu una foarte moale.

Cu toate ca rețeta de fata este una dintre cele mai simplu de preparat din The French Laundry, este una dintre cele mai delicioase.

Pe scurt, o variațiune de tartar sos la baza, brioșe unsa cu ulei de măsline și ținuta la cuptor la foc mic pana devine aurie, crab prăjit în unt clarificat, roșii confiate în cuptor pentru vreo doua ore, salata arugula și capere prăjite.

Pentru sos:


Într-un mixer se amesteca muștar Dijon, castraveciori tocați mărunt, gălbenuș de ou, supa de pui ( chicken stock).
Când s-au amestecat bine, cu mixerul încă mergând se adaugă ulei treptat, putin câte putin ca se incorporeze.

La sfârșit se transfera sosul într-un castron și se amesteca cu restul de ingrediente, șalota și pătrunjel tocate mărunt, Brunoise ( morcov, gulie și partea verde de la praz tocate mărunt și opărite), sare și piper.

Capere prăjite:
Simplu și la obiect, iei capere, le scurgi de lichid, le pui în ulei încins.... și le prăjești :)

Crabi:

Se înlătura cu o foarfeca gura, bronhiile, picioarele mai mici și acele de pe margine. In spate unde au un fel de șorțuleț, se ridica șorțulețul și se înlătura organele interne.

Se pudrează cu sare și piper și putina faina și se prăjesc în unt clarificat după ce în prealabil li s-au separat picioarele cu cleștii.
Corpul se prăjește câte 2 - 3 minute pe fiecare parte iar cleștii câte un minut.

Se asamblează și se servesc imediat.




Share this post

4 comments

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© The Wandering Oltean
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSS Comments RSS
Back to top